Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009

Les misérables (Οι άθλιοι)

Είδος: Σκηνοθετημένο το 2000 από τον Josée Dayan με πρωταγωνιστή τον Gerard Depardieu, αυτή η γαλλική μινι-σειρά διάρκειας 6 ωρών συνολικά, μεταφέρει άψογα και πιστά την διάσημη νουβέλα του Βικτόρ Ουγκό "Οι Άθλιοι". Η ταινία αυτή αγγίζει θέματα αγάπης, μίσους, "καταδικασμένης" επανένταξης πρώην καταδίκων καθώς και μια γεύση από τα γεγονότα της Γαλλικής Επανάστασης.
Ο Gerard Depardieu υποδύεται εξαιρετικά τον Γιάννη Αγιάννη, τον πρώην κατάδικο, που δικάστηκε επειδή έκλεψε ένα κομμάτι ψωμί. Έχοντας ολοκληρώσει την ποινή του των 19 χρόνων, το παρελθόν του τον κυνηγάει ακόμα σε κάθε βήμα της ζωής του, πρωσοποιημένο πίσω από τον επιθεωρητή Ιαβέρη. Ο Ιαβέρης, υποταγμένος τυφλά στο γράμμα του νόμου, έχει πάρει όρκο να στείλει τον πρώην κατάδικο πίσω στη φυλακή καθώς πιστεύει ότι ακόμα και αν εκτελέσουν την ποινή τους οι κατάδικοι(άθλιοι) παραμένουν άθλιοι σε όλη τους την ζωή και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Όντας ένας συνήθης κλέφτης, η καλοσύνη ενός επισκόπου που συναντάει λίγο μετά την έξοδό του από τις φυλακές επηρεάζει καθοριστικά τον χαρακτήρα και την ζωή του Αγιάννη μεταμορφώντάς τον σε έναν νέο άνθρωπο. Πρόκειται για μια πολύ επιμελημένη δουλειά με εξαιρετικούς ηθοποιούς, διακρίνοντας τις φοβερές ερμηνίες του John Malkovich(Επιθεωρητής Ιαβέρης) και του Gerard Depardieu(Γιάννης Αγιάννης) και μια πολύ καλύτερη εκδοχή και ολοκληρωμένη άποψη από την αμερικάνικη αντίστοιχη μεταφορά.

Είδος: Δράμα/ Ιστορία, 360min, 2000
Πρωταγωνιστούν:
Gérard Depardieu, Christian Clavier, John Malkovich, Virginie Ledoyen
Σκηνοθεσία: Virginie Ledoyen
Η τηλεταινία είναι χωρισμένη σε 2 dvd. Επειδή τα αρχεία είναι πάρα πολλά, 17 για κάθε μέρος, τα έβαλα όλα σε ένα αρχείο κειμένου. Κατεβάστε το κάνοντας κλικ εδώ.